Free Reorder practice online PTE with answers 32

Free Reorder practice online PTE with answers 32

Free Reorder practice online PTE with answers 32

The text boxes below have been placed in a random order. Restore the original order by rearranging the text boxes in the correct sequence.

Re-Order Paragraphs

1. Health

a) The average individual is of less value to himself, to his family and to society than he could be.

b) We are losing every year a vast army of individuals who are in their productive prime.

c) Of course, most people are well enough to attend to their work, but nearly all are suffering from some ill, mental or physical, acute or chronic.

d) There is too much illness, too much suffering.

e) It is natural to be healthy, but we have wandered so far astray that disease is the rule and good health the exception.

Answers: e c d b a

 

2. Military

a) But in the industrial era destroying the enemy’s productive capacity means bombing the factories which are located in the cities.

b) So in the agrarian era, if you need to destroy the enemy’s productive capacity, what you want to do is burn his fields, or if you’re really vicious, salt them.

c) Now in the information era, destroying the enemy’s productive capacity means destroying the information infrastructure.

d) How do you do battle with your enemy.

e) The idea is to destroy the enemy’s productive capacity, and depending upon the economic foundation, the productive capacity is different in each case.

f) With regard to defense, the purpose of military is to defend the nation and be prepared to do battle with its enemy.

Answers: c a b d

 

3. Sibutramine

a) Dietary supplements can appear to be a healthful option for treating certain health conditions.

b) The drug sibutramine is one of these substances

c) Their labels list herbs or other natural ingredients that consumers assume are safe to take

d) It was once approved for weight loss but was withdrawn after concerns arose that medication could increase the risk of heart attacks.

e) But over the past several years, regulators have detected prohibited substances in some of these products that aren’t included on the labels.

Answers:- a c e b d

 

4. House

a) Stephen Stanley, chief economist at RBS Greenwich Capital said “Builders will probably have to continue to work off bloated stocks of finished homes for most 2007.”

b) Americans bought far fewer new homes last month, according to government data released on Wednesday that showed sales fell at the fastest rate in 13 years.

c)However, the Federal Reserve views the overhang of unsold homes as cause for concern but remains cautiously optimistic the sector is stabilising and will not derail the economy.

d) The biggest drop was in the west where sales fell 37 per cent to an annual rate of 166,000

e) House prices also eased as the median cost of a new home fell 2.1 per cent from year ago to $ 239,800.

f) The pace of sales fell to 937,000 from a rate of 1.1m the previous month, while inventories of unsold homes stood at 537,00.

Answers:- b e f d a c

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

5. Reread

a) Reread with the idea that you are measuring what you have gained from the process.

b) It is a review of what you are supposed to accomplish not what you are going to do.

c) A review is a survey of what you have covered.

d) Rereading is an important part of the review process.

Answers: c b d a

6. Elephants

a) They would walk a while and then stop and look around to see where she was.

b) Sometimes the matriach even fed Babyl.

c) While watching elephants in the Samburu National Reserve in northern Kenya, I noticed one that walked very slowly.

d) Depending on how she was doing, they would either wait or go on.

e) Elephant expert lain Douglas Hamilton told me that this female elephant, Babyl, had been crippled for years but the other members of the herd never left her.

Answers:- c e a d b

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

7. Polish forces

a) But Polish forces could not defend a long border.

b) German invasion of Poland officially triggered the second world war.

c) Meanwhile the world had woken up to the potential of atomic energy and countries were conducting tests to exploit the same.

d) They lacked compact defense lines and additionally their supply lines were also poorly protected.

e) In the beginning, Britain and France were hopeful that Poland should be able to defend her borders.

Answers: b e a d c

 

8. Oceanic floors

 a) Closely spaced soundings show that many parts of the oceanic floors are as rugged as mountainous regions.

b) A broad, week defined ridge the Mid Atlantic ridge runs north and south between Africa and the two Americas.

c) However, the floor at the Atlantic is becoming fairly well known as a result of special surveys since 1920.

d) Numerous other major irregularities diversify the Atlantic floor.

e) The topography of the ocean floors in none too well known, since in great areas the available sounding are hundreds of even thousands of miles apart.

Answers: e c b d a

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

9. Language learning

a) In language learning, there is a distinction between competence and performance. Competence is a state of the speaker’s mind what he or she knows?

b) An analogy can be made to the Highway code for driving. Drivers know the code and have indeed been tested on it to obtain a driving license.

c) Knowing the Highway Code is not the same as driving.

d) Separate from actual performance- what he or she does while producing or comprehensing language. In other words competence is put to use through performances.

e) In actual driving however, the driver has to relate the code to a continuous flow of changing circumstances, and may even break it from time to time.

Answers: a d b e c

 

10. Greener Technologies

a) Not only are there some good career in engineering, but there’s lot of money going into the research side too.

b) With the pressure of climate change, funding from the research council has probably doubled

c) Engineers in particular are much needed to develop greener technologies.

d) The energy sector has a fantastic skills shortage at all levels.

Answers: d c a b

PTE reorder reading practice exercise 31

Recent updated Reorder practice online PTE 30

antibiotics reading and writing fill blanks 26

PTE repeat sentence practice exercise 241 to 250

How PTE is better than Ielts to get Australian PR

Like Our Facebook Page

Follow us on twitter link

 

Leave a Reply