PTE reorder reading practice exercise 31

PTE reorder reading practice exercise 31

PTE reorder reading practice exercise 31

The text boxes below have been placed in a random order. Restore the original order by rearranging the text boxes in the correct sequence.

Re-Order Paragraphs

1. Environmental revolution

a) In the United States, Lake Erie was dead; in Japan, people were dying of mercury poisoning.

b) The environmental revolution has been almost three decades in the making, and it has changed forever how companies do business.

c) In the 1960s and 1970s, corporations were in a state of denial regarding their impact on the environment.

d) Then a series of highly visible ecological problems created a groundswell of support for strict government regaulation.

e) Today many companies have accepted their responsibility to do no harm to the environment.

Answers: b c d a e

 

2. Piccadilly Circus tube station

 a) This is somewhat surprising, given the London Underground’s historic difficulty in grasping the concept of pucntuality.

b) But the map has always fascinated me, and still does, even though it now seems very primitive.

c) For as long as I can remember, there has been a map in the ticket hall of Piccadilly Circus tube station supposedly showing night and day across the time zones of the world.

d) This is because it chops the world up equally by longitude, without regard to the reality of either political divisions or the changing seasons.

Answers: c a b d

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

3. Happy Home

a) It also will give him something worthwhile to live for.

b) If he fails, it may have been due to troubles in his home, his school or unsympathetic and hostile relative.

c) The finest asset any child can have is a happy home.

d) If he exhibits good judgement in later years, much of the credit must go to those who trained him.

e) Such environment will enable him to develop strength and stability of character thereby teaching him to face the future without fear or undue anxiety.

Answers: c e a b d

 

4. Computer users

 a) Thus begins the search for relief: painkillers, ice, yoga, herbs, even surgery.

b) Most computer users develop disorders because they ignore warnings like tingling fingers, a numb hand or a sore shoulder.

c) They keep pointing and dragging until tendons chafe and scar tissue forms, along with bad habits that are almost impossible to change.

d) But cures are elusive, because repetitive stress injuries present a bag of pills that often defy easy diagnosis.

Answers: b c a d

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

5. Skill negotiators

a) The general impressions that skilled negotiators seem to convey is they are people who keep their cards close to their chest and do not reveal their feelings.

b) Hence, they used a surrogate method- they countered the number of times that the negotiators talked about their feelings or motives.

c) This contrasts sharply with the amount of information given about external events such as facts, clarifications and general expressions of opinion.

d) The results showed that contrary to the general impressions, skilled negotiators are more likely to give information about internal events than are average negotiators.

e) Feelings are in themselves not observable and Huthwaite’s researchers could not measure them directly.

Answers: a e b d c

6. Embryonic stem cells

 a) They might thus be used as treatments for diseases that require the replacement of a particular, lost cell type.

b) Some example cited for a possible treatment using these cells are diaetes, motor neuron disease and Parkinson’s disease.

c) Embryonic stem cells are valued by scientists because the cells descendent can turn into any other sort of body cell.

d) These stem cells have been found in tissues such as the brain, bone marrow, blood, blood vessels, skeletal muscle, skin and the liver.

Answers: c d b a

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

7. Bankrupt

a) Introduction

b) If the small companies got bankrupt, they don’t have the ability to pay back. The government will need to help them clean up.

c) If a big company got bankrupt, government have to help clean up the mess as well.

d) Both ways, governments need to help to clean up.

Answers: a b c d

 

8. Brand

 a) So a made up word or a compound word can be a good idea- such as Tesco or Pepsi.

b) However, if your brand name reflects a key benefit of your service, such as ‘Budget Car Rental ‘ then you may want to consider translating it for other markets, through multiple brand names will require more effort to manage.

c) In other words, one that’s simple, easy to pronounce and has no inherent meaning.

d) Ideally the brand name you choose should be one that doesn’t require translation.

Answers: d c a b

Mencho Authorities Reorder paragraphs practice 12dhdh

9. Aviation

a) After world war 2, especially in North America, there was a boom in general aviation, both private and commercial as thousands of pilots were released from military service and many inexpensive war surplus transport and training aircraft became available.

b) By the 1950’s the development of civil jets grew, beginning with the de Havilland Comet, though the first widely used passenger jet was the Boeing 707, because it was much more economical than other aircraft at that time.

c) At the same time, turboprop propulsion began to appear for smaller commuter planes, making it possible to serve small volume routes in a much wider range of weather conditions.

d) Manufacturers such as Cessna, Piper and Beech craft expanded production light aircraft for the new middle-class market.

Answers: a d b c

 

10. Sports administrators

a) The potential exchanges between the officials of IBBF and the Maharashtra Body-Building Association has all the trappings of a drama we are accustomed to.

b) In the case of sports persons, there is room for some sympathy, but the apathy of the administrators, which has even led to sanctions from international bodies, is unpardonable.

c) A case in the point is the hefty penalty of US $10,000 slapped on the Indian Body-Building Federation for not fulfilling its commitment for holding the Asian Championships in Mumbai in October.

d) It is a matter of deep regret and concern that the sports administrators often cause more harm to the image of the country than sportsmen and sportswomen do through their dismal performances.

Answers: d b c a

Recent updated Reorder practice online PTE 30

antibiotics reading and writing fill blanks 26

PTE more than one response reading multiple questions 8

PTE repeat sentence practice exercise 241 to 250

How PTE is better than Ielts to get Australian PR

Like Our Facebook Page

Follow us on twitter link

 

One thought on “PTE reorder reading practice exercise 31”

Leave a Reply